DUO lening voor studenten

DUO staat voor Dienst Uitvoering Overheidsinstelling en is speciaal bedoeld voor studenten. Een DUO lening aanvragen is bij hun de goedkoopste vorm van lenen omdat zij geen winst hoeven te maken, in tegenstelling tot een commercieel bedrijf. Bovendien hoeft het te lenen bedrag pas over een langere periode terugbetaald te worden. Een aantal voordelen overzichtelijk op een rij:

 

  • Lage rentevoet
  • Overheidsinstelling
  • Géén winstoogmerk
  • Betrouwbaar
  • 1 Schuldeiser

 

Nadelen DUO lening aanvragen

Doordat de basisbeurs wordt afgeschaft zijn studenten genoodzaakt ook dit bedrag te lenen, waardoor de studieschuld alleen maar meer oploopt, aldus het Nibud. In verhouding tot andere financiële instellingen is hij of zij wel minder verschuldigd aan DUO, maar zit hier wel jaren aan vast. Nog een nadeel van een DUO lening aanvragen is het feit dat de rente elk jaar veranderd. Als u de studie heeft afgerond dan blijft de rentevoet steeds 5 jaar staan. Hou hier dus goed rekening mee.

 

Looptijd DUO lening aflossen

De looptijd voor het aflossen is verhoogd van 15 tot 35 jaar. Dit is zeker een voordeel omdat uw maandelijkse last daardoor afneemt. Wel moet men inzien dat u minimaal tot uw 60e hier aan vast zit. Gezegd dient te worden als een DUO lening voor studenten

 

Vraag en antwoord DUO lening voor studenten

De meest gestelde vragen bij een DUO lening aanvragen vindt u op duo.nl. Als u hier geen zin of tijd voor heeft om dit uit te zoeken kunt u ook uw vraag hier stellen. Zij zullen u geheel vrijblijvend zo snel mogelijk een antwoord geven via hun Blog. Ervaringen en reactie, indien gewenst, kunnen hier gewisseld worden. Wilt u wel uw vraag gepubliceerd hebben maar anoniem wilt blijven dan zullen zij uw naam niet vermelden.

Let op geld lenen kost geld!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.