Extramurale zorg

Tekening van een ziek meisjeExtramurale zorg wordt geboden aan mensen die wel hulpbehoevend zijn, maar niet hoeven worden opgenomen in een instelling, zoals een verpleeghuis of verzorgingshuis. Zij kunnen dan nog zelfstandig wonen en op deze manier toch thuiszorg krijgen. Ambulante zorg is hetzelfde als extramurale zorg. Op elk gewenst tijdstip kan gebruik worden gemaakt van extramurale zorg. Dit kan 7 dagen in de week 24 uur per dag. Lees hier meer over in veranderingen in de zorg 2015.

Palliatieve zorg

Palliatieve zorg betekent letterlijk pijnstillende zorg. Dus het verzachten van de pijn. Deze palliatieve zorg is voor mensen die in een terminale fase zitten van hun leven. Ook wordt er palliatieve zorg aan familie en naasten verleend.

Zorg op afstand

Zorg op afstand is ook een vorm van zorg. Door het plaatsvinden van vernieuwing of innovatie zijn er veel mogelijkheden vandaag de dag. Op het gebied van communicatie via computer en internet is het mogelijk om direct iemand in te schakelen bij eventuele calamiteiten. Ten eerste is er snel contact en ten tweede kan er direct hulp geboden worden.

Zorginstellingen

Er zijn natuurlijk veel zorginstellingen met verschillende soorten zorg. Eigenlijk teveel om op te noemen. Welke zorginstelling is goed en welke slecht? Welke goedkoop en welke duur? Welke past nu het beste bij mij? Op al dit soort vragen kunt u zelf een antwoord vinden. Bepaal eerst welke zorg u nodig heeft met daarbij al uw extra wensen en vergelijk dan verschillende zorgverzekeraars met elkaar.