Zorg en zekerheid voor een student 2015

Zorg en zekerheid voor een student heb je bij elke Zorgverzekeraar, maar welke is de beste en de goedkoopste? VGZ heeft een zorgverzekering vanaf 92 euro, PMA vanaf 93 euro. De Friesland en Agis zorgverzekeringen bieden pakketten aan vanaf 75 euro en ook vanaf 100 euro. De maandelijkse onkosten van zorg en zekerheid is afhankelijk van je eigen risico. Het is één wir war van informatie. Dus hoe lager uw premie, hoe hoger het eigen risico. Elke zorginstelling is goed en biedt vrijwel dezelfde polisvoorwaarden aan. Het grootste verschil is dat een werkgever vaak een collectieve overeenkomst heeft met een Zorgverzekeraar. Hier kunt u van profiteren door middel van een korting die zij verstrekken op uw maandpremie. Dit geldt ook in 2015.

Welk pakket 2015?

De keuze, van welk pakket u kiest, hangt af van uw persoonlijke wensen. Let echter wel op want Zorgverzekeraars bieden lage premies aan met een eigen risico van 500 euro. U moet voor u zelf dus bepalen en op een rijtje zetten wat U belangrijk vindt. Als u bijvoorbeeld veelvuldig gebruik maakt van fysiotherapie is er de mogelijkheid om voor 27 behandelingen te kiezen. Dit is de duurste optie. Als u genoeg heeft aan 12 behandelingen kunt u hiermee volstaan. Zelfs in de goedkoopste vorm heeft u al recht op 9 behandelingen. Dus waarom betalen voor iets waar u toch weinig of soms helemaal geen gebruik van maakt? Zorg en zekerheid voor een student ligt geheel in uw eigen handen. Als u gaat kijken naar welke zorgverzekering past bij uw wensen is het verstandig om alle zorgverzekeringen te vergelijken op een vergelijkingssite.  Hiermee krijgt u een overzicht van alle voorwaarden en prijzen per zorgverzekering.

 Alternatieve geneeswijzen

Ook voor alternatieve geneeswijzen zijn er een aantal opties.

  • Geen vergoeding.
  • Tot ca. 350 euro verzekeren.
  • Tot ca. 500euro verzekeren.

Ook hiervoor geldt als u hier amper of geen gebruik van maakt, u een hoop geld kunt besparen.

Hypothetisch gezien: als er tussen een basis-, en een uitgebreid pakket 30 euro verschil zit, scheelt dit al 360 euro per jaar! In Nederland betaalt men veel aan zorg en zekerheid. Onderverzekerd is natuurlijk niet goed , maar te veel verzekerd ook niet. Dus goedkoop is duurkoop en duurkoop is teveel! Men praat al over een verhoging van 20%, in 2015, op de ziektekosten. Dit is echter nog in onderhandeling. Lees meer hierover in veranderingen in de zorg 2015.