Voor studenten en jonge werkenden: een jongeren zorgverzekering

De doelgroep jongvolwassenen staat op het prioriteitenlijstje van veel zorgverzekeraars. Die proberen er voor te zorgen dat het aanbod betreft: jongeren zorgverzekering, ruim voldoende is.

Veel zorgverzekeraars ervaren dit als lastig. Het is een doelgroep die veel aandacht besteedt aan het uitzoeken van een polis.

Het is bekend dat deze mensen de hoeken en gaten van de voorwaarden kunnen opzoeken en handig gebruik maken van de regels. Denk aan op het juiste moment overstappen, zo voordelig mogelijk een jongeren zorgverzekering afsluiten en op een bekeken manier de stappen volgen. Een kleine twijfel kan al voldoende zijn om van zorgverzekeraar te switchen.

Ook houden de jongeren rekening met het wel of niet kunnen kiezen van een ziekenhuis, waar eventuele behandeling volgt. Vrije artsenkeus is dus niet onbelangrijk.

Zoals hierboven beschreven is, heeft het nog heel wat voeten in de aarde om als zorgverzekeraar een degelijke, passende, jongeren zorgverzekering aan te bieden. Toch zal het gros van de doelgroep het maandelijks af te schrijven bedrag, centraal hebben staan.

Er zal getracht worden dit zo laag mogelijk te houden. Dat betekent in de meeste gevallen het eigen risico opschroeven, wat een mooie oplossing is zolang men het aantal bezoeken aan artsen, dokters en verpleegkundigen tot een minimum kan beperken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.